Badminton / Nyheter / 2021 / Unified Camp&Tournament
DSC04470.JPG

Unified Camp&Tournament

Helgen 8.-10. oktober var det igjen mye aktivitet i regi av Moss Badmintonklubb i samarbeid med Norges Badmintonforbund og Special Olympics Norge for spillere ulike funksjonsnedsettelser på Unified Camp&Tournament. Hele 23 spillere var i løpet av helgen i ilden med både gode øvelser, konkurranser og turneringer.

De klubbene som var representert var Moss BK, Karmøy BK, Ålesund BK, Stavanger BK, Kristiansand BK samt 10 spillere fra 3 ulike klubber i Danmark.

Fredagen startet med litt sosialt, hvor alle hilste på hverandre og det ble noen rolige oppvarmingsøvelser samt enkle øvelser på banen. De som kom langveisfra fikk servert middag i hallen på slutten av dagen.

Lørdag var den store badmintondagen. Det startet med felles oppvarming før vi gikk over til litt ulike fotarbeidsøvelser. Fokus for disse øvelsene var å få til bevegelse på banen, både sideveis og forover på banen. Den store gruppen ble delt inn på forskjellige baner, og det var flere trenere involvert.
Litt utpå dagen ble det satt i gang en single turnering med hele 5 puljer. Alle fikk målt krefter mot spillere på ca. samme nivå, og det var opptil flere av disse som endte med jevne 3-settere.
Lunsjen ble tilberedt i Kiosken til Kambo IL som vi hadde fått låne. Varm lunsj hvor man kunne velge mellom fiskesuppe eller pølse i vaffel. Mange var skeptiske til denne mosseretten, men det var også noen som forsynte seg flere ganger.
Etter lunsj var det ned i hallen igjen for å spille de siste kampene i turneringen. Igjen var det mye god badminton, og ikke minst stor idrettsglede. Tribunen ble også godt brukt da det til sammen dukket opp rundt 30 tilskuere denne dagen som heiet og lagde god stemning.
Lørdagen ble avsluttet med felles middag på Jeløy Folkehøyskole med lasagne og brus fra Oskar Sylte som vi fikk sponset.

Søndag var alle igjen klare for mer spill, og denne gangen var det double som sto på programmet. Unified betyr «spill med partner», og på denne dagen var også flere av trenerne samt noen søsken med på banen for å spille.

Totalt sett har denne helgen blitt akkurat så bra som vi håpet på i forkant. Det var masse idrettsglede, nye bekjentskap, godt samhold på tvers av klubb og landegrenser og dette er helt klart noe som er kommet for å bli. I 2023 går vi for 50 spillere fra minst 3 nasjoner, og dersom du kjenner noen som dette kan være interessant for, så bare ta kontakt med badmintonforbundet på andre@badminton.no.

Vi må også rette en stor takk til Toyota Norge som gav alle spillerne og alle i arrangement staben en goodiebag med Toyota effekter samt Toyota Moss som lånte oss en Proace 8-seter elektrisk bil hele helgen uten kostnad.

For bildegalleri: se Norges Badmintonforbund på facebook.

Forza Thon Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken