Badminton / Nyheter / 2022 / Etteromtale eliteserien 2021/2022
Foto hentet fra facebookpagen til Kristiansand Badmintonklubb
Foto hentet fra facebookpagen til Kristiansand Badmintonklubb

Etteromtale eliteserien 2021/2022

Nå i helgen ble sluttspillet i eliteserien 2021/2022 spilt i Kristiansand. I semifinalene om medaljene var det arrangør Kristiansand BK, Frogner IL, Bergen BK og Haugerud IF som hadde prestert best gjennom sesongens grunnspill til å få kjempe om tittelen norgesmester for lag 2022.

Før start ble det trukket at rekkefølgen på kampene skulle spilles, double, single og til slutt mixdouble.

I den ene semifinalen var det Kristiansand som skulle møte Haugerud. Her gikk Haugerud opp i ledelsen med 2-0 etter 2 jevne doublekamper som begge endte i 3-sett. Når singlekampene skulle starte hadde Kristiansand 3 av 4 spillere som nylig tok medaljer i NM senior i nettopp single på sitt oppsett (Vilde Espeseth-Gull i DS, Marie Mørk-Sølv i DS og Danila Gataulin-Bronse i HS). Det ble noe jevnt spill, men til slutt var det Kristiansand som kunne strekke armene i været med 4-2 seier da de hadde tatt 1 sette i begge doublene tidligere i semifinalen.

I den andre semifinalen var det regjerende mester Frogner som skulle opp mot Bergen. Her var det også 2 jevne doubler som endte med at stillingen viste 1-1 da Bergen vant damedouble, mens Frogner vant herredouble. Når singlene skulle starte hadde også Frogner satt opp 2 medaljevinnere (Vegard Rikheim-Gull i HS og Torjus Flåtten-Bronse i HS). Disse kampene ble vunnet med klare sett, og det var et svekket Bergen som stilte uten sin beste herrespiller, Markus Barth. Damesinglene gikk begge til 3-sett, og til slutt var det Frogner som stakk av med alle 4 singlene og dermed vant semifinalen 5-1.

Gullmedaljen sto dermed mellom Kristiansand og Frogner.
Etter mange gode kamper, sto viste stillingen 4-4. Gullfinalen skulle derfor avgjøres i Golden Sett (det spilles 1 avgjørende sett som utgør vinneren av hele lagkampen). Her var det hjemmelaget fra Kristiansand som trakk det lengste strået og kunne løfte pokalen i årets eliteserie for første gang på 7 år.
Alle enkeltresultater fra finalen finner du her: https://badmintonportalen.no/NBF/HoldTurnering/Stilling/#5,2002021,1340,2001,200001,,8857,,

image58xut.png
Foto hentet fra Frogner IL badminton sin facebookpage.

I bronsefinalen sto kampen mellom Haugerud og Bergen.
Vinneren av bronsemedaljen ble til slutt Haugerud da de vant 5-3. Dette er en historisk medalje for Haugerud som aldri tidligere har vunnet medalje i eliteserien.
Alle enkeltresultater fra bronsefinalen finner du her: https://badmintonportalen.no/NBF/HoldTurnering/Stilling/#5,2002021,1340,2001,200001,,8858,,

Bronsemedalje til Haugerud, foto-Haugerud.jpg
Foto hentet fra Haugerud IF badminton sin facebookpage.

I kampen om å unngå nedrykk til 1. divisjon var det Sandefjord BK, Moss BK, Vestre Aker badminton og Tromsø BK som skulle ut i ilden.
I den første runden som ble spilt på lørdag kunne man sikre seg plass i neste sesongs eliteserie.
Sandefjord spilte mot Tromsø i den ene kampen, og her ble det overkjøring fra laget i sør. Etter doublene og 3 singler var det avgjort og Sandefjord gikk seirende ut av denne kampen og har sikret seg eliteseriespill også neste sesong etter 5-0 seier.

Kampen mellom Moss og Vestre Aker startet med 2 klare seiere til Moss i doublekampene, men når singlene startet slo Vestre Aker godt fra seg, selv uten fjorårets norgesmester i HS, Peter Rønn Stensæth. De vant 2 av 4 kamper og dermed ble denne lagkampen den eneste som måtte ta i bruk mixdouble for å avgjøre. Her var det Moss som var det sterkeste laget og kunne til slutt juble for å ha sikret seg eliteserieplass med en 5-2 seier.

I søndagens kamp om 5. plassen sto det mellom Sandefjord og Moss hvor det til slutt stillingen endte 4-4, men siden de vant flere sett var det Moss som ble nummer 5 i årets eliteserie.
Alle enkeltresultater kampen om 5. plassen finner du her: https://badmintonportalen.no/NBF/HoldTurnering/Stilling/#5,2002021,1341,2001,200001,,8861,,

I kampen om 7. plassen sto det mellom Tromsø og Vestre Aker. Her var det til slutt Tromsø som endte med å rykke direkte ned i 1. divisjon, mens Vestre Aker får enda en sjanse om spill i eliteserien da de skal ut i kvalifisering etter at stillingen til slutt ble 0-5 til Vestre Aker.
Alle enkeltresultater kampen om kvalifiseringsplassen finner du her: https://badmintonportalen.no/NBF/HoldTurnering/Stilling/#5,2002021,1341,2001,200001,,8862,,

Forza Thon Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken