Badminton / Nyheter / 2022 / Trener 1, Del 1 på Norborg
272934844_2814276385540800_2240029055003914619_n.jpg

Trener 1, Del 1 på Norborg

Denne helgen ble den første helgen av trener 1 kurset på Sunnmøre gjennomført i den nye hallen på Norborg. Hallen ble ferdigstilt i fjor og klubben har hele 9 baner oppmerket og mange treningstider til klubben.

Helgens kurs ble gjennomført med hele 22 deltagere fra Norborg IL, Vigra IL, Molde Badmintonklubb og Ålesund Badmintonklubb. Fordelingen på alder var en veldig fin miks med mange engasjerte og lovende trenerspirer.

Lørdagens ble slagteknikk, fotarbeid og feeding noen av hovedpunktene. Mange hadde ikke gått så i dybden tidligere på de ulike momentene i badmitnon, men med mange erfarne/engasjerte trenere i klubbene, så ble det en god blanding også av erfaring på de ulike gruppene. Søndag ble det litt mer fokus på hvordan trener man ideelt sett ønsker å ha og selv være. Her var det også mange som hadde gode innspill, og blant de yngre ble også trenere som var tilstede på kurset trukket frem som rollemodeller og som en trener man har hatt stor glede av i sin egen karriere. Gjennom hele helgen ble det lagt opp til gode samtaler, diskusjoner samt et fokus på hvordan klubbene sammen kan skape et engasjement på treningene både for barn, ungdom og voksne. Klubbene skal nå gå tilbake til sine egne treninger og prøve seg på noe av det som de har vært innom i helgen samt at de også har blitt mer åpne for mer samarbeid i et lite område hvor det ikke er så mange klubber.

Neste kurshelg for denne gjengen er 19.-20. mars, og da blir det spennende å høre hva de ulike klubbene har jobbet med siden sist og om de yngre trenerne har blitt litt varmere i trøya på det å stå foran andre spillere og instruere.

image0dbsp7.png DSC04827.jpg

 

Forza Thon Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken