Badminton / Nyheter / 2023 / Etteromtale eliteserien 2022/2023

Etteromtale eliteserien 2022/2023

Nå i helgen ble sluttspillet i eliteserien 2022/2023 spilt i Moss.

I semifinalene om medaljene var det arrangør Moss BK, Frogner IL, Bergen BK og Kristiansand BK som hadde prestert best gjennom sesongens grunnspill til å få kjempe om tittelen norgesmester for lag 2023.

Før start ble det trukket at rekkefølgen på kampene skulle spilles, double, single og til slutt mixdouble.

I den ene semifinalen var det Kristiansand som skulle møte Moss. Her gikk Moss opp i ledelsen med 1-0 etter en veldig jevn damedouble som endte i 3-sett. Etter denne kampen viste de regjerende mesterne at de ikke hadde reist til Moss for annet enn å kopiere fjorårets bragd. Herredoublen og samtlige 4 singler ble enkelt vunnet av Kristiansand og de var dermed sikret finaleplassen allerede før mixkampene startet.

I den andre semifinalen var det Frogner som skulle opp mot Bergen. Her var det Frogner som satte standarden med å vinne begge doublekampene med relativt god kontroll. Når disse klubbene startet på sine singler var det klart for mange gode kamper hvor hele 3 av 4 kamper endte i 3-sett og kanskje Frogner sin 2. single med Emilie Sotnes Hamang sin seier 26-24 som var mest nervepirrende. Etter de 4 singlene var stillingen 4-2 til Frogner og der var derfor nødvendig å starte på mixkampene. Her avgjorde Frogner med klar margin, og de skulle derfor igjen opp mot Kristiansand i en reprise av fjorårets finale.

Gullmedaljen sto dermed mellom Kristiansand og Frogner.
Rekkefølgen ble trukket på nytt før søndagens kamper, og det var nå mix som skulle starte finaledagen. Begge mixene var jevne, og med 1 seier til hver klubb var det klart for single. Her var det igjen Frogner som viste seg sterkest og igjen måtte Emilie ut i en spennende 3-setter som endte med seier 27-25. Finalestillingen viste før de avgjørende doublene 4-2 til Frogner, og de trengte dermed kun 1 seier før de kunne løfte pokalen og si at de hadde tatt tilbake tronen. Igjen ble det en 3-setter, men Frogner kunne til slutt juble over å kalle seg Norgesmester for lag 2023.

 

Alle enkeltresultater fra finalen finner du her

 

I bronsefinalen sto kampen mellom Moss og Bergen.
Vinneren av bronsemedaljen ble til slutt Bergen som fikk bronsemedaljen hengende rundt halsen. Dette fikk de etter en overbevisende seier 5-1 over Moss.
Alle enkeltresultater fra bronsefinalen finner du her

 

Alle enkeltresultater fra bronsefinalen finner du her

 

I kampen om å unngå nedrykk til 1. divisjon var det Sandefjord BK, Haugerud IF, Vestre Aker badminton og Bærum BK som skulle ut i ilden.
I den første runden som ble spilt på lørdag kunne man sikre seg plass i neste sesongs eliteserie.

Sandefjord spilte mot Vestre Aker i den ene kampen og det måtte samtlige kamper til før Sandefjord kunne strekke hendene i været over å ha sikret seg plass i neste års eliteserie med 5-3 seier.

Haugerud og Bærum var motstandere i den andre kampen om å få beholde plassen i eliteserien. Det ble en kort prosess da Haugerud gikk tidlig opp i en 5-0 seier. Et par av kampene gikk til 3-sett, men der var det ingen tvil om hvilket lag som var sterkest.

I søndagens kamp om 5. plassen sto det mellom Sandefjord og Haugerud hvor det til slutt stillingen endte 5-0 til Haugerud. Dermed er det Haugerud som endte på 5. plass i årets eliteserie

 

Alle enkeltresultater kampen om 5. plassen finner du her

 

I kampen om 7. plassen sto det mellom Bærum og Vestre Aker. Her var det til slutt Bærum som endte med å rykke direkte ned i 1. divisjon, mens Vestre Aker får enda en sjanse om spill i eliteserien da de skal ut i kvalifisering etter at stillingen til slutt ble 3-5 til Vestre Aker.

 

Alle enkeltresultater kampen om kvalifiseringsplassen finner du her

 

Resultatlisten eliteserien 2022/2023

  1. Frogner IL
  2. Kristiansand BK
  3. Bergen BK
  4. Moss BK
  5. Haugerud IF
  6. Sandefjord BK
  7. Vestre Aker badminton
  8. Bærum BK
Forza Thon Stiftelsen VI