Badminton / Nyheter / 2024 / Lærerik treningssamling i Oslo
IMG_2411.JPG

Lærerik treningssamling i Oslo

I helgen etter 17. mai samlet nesten 30 U15- og U17-talenter seg på Bygdøhus i Oslo for en ny treningssamling. De var klare for noen dager med mye badminton, annet faglig innhold og moro.

Denne samlingen var det ekstra fokus på skadeforebygging, og det å tenke selv når man trener og spiller kamp, altså å bli mer selvstendige spillere. Det passet bra når en av trenerne var Julie Ødegårdstuen, sammen med Solvår Jørgensen og Carl Mork. I tillegg til å være trener jobber Julie nemlig som fysioterapaut, og har dermed ekstra mye kunnskap om dette med skadeforebygging og behandling. For å lære spillerne mer om disse temaene var det ekstra fokus på oppvarming, hvor de lærte flere nye øvelser de kunne ta med hjem til sine egne klubber.

Hurtighetstrening, med godt humør.

Stigeøvelser, for hurtighet, balanse og koordinasjon.

Vi fikk også besøk av Alexander fra Antidoping Norge. Han hadde en spennende presentasjon hvor han bevisstgjorde U17-spillerne på mange ting rundt doping. Det var blant annet om hvorfor noen få velger å gjøre det, hvorfor man ikke bør gjøre det, og hva slags forholdsregler som kan være lure å ta for å unngå å havne i en kjip situasjon med et uhell. Han tipset også om nettsiden deres, antidoping.no, hvor det finnes veldig mye bra info, og en egen dopingkontakt om man har noen spørsmål.

Alexander fra Antidoping Norge.

Helgen var preget av mye sosialt samhold, som var planlagt fra trenernes side. I det fine være var det tid til en tur ned på Huk for å bade, i tillegg til mye tid sammen mellom øktene. Spillerne virket generelt veldig fornøyde i etterkant, og kom med flere positive tilbakemeldinger. Disse var blant annet at de likte at alle bodde sammen i fektesalen, de var glade for at det var to kvinnelige trenere med på samlingen, og de syntes det var bra at den siste økten var hard, på en positiv måte. De var også fornøyde med sparringen som kom på lørdag. Da var det en økt med kun kamper, hvor spillerne fikk utfordret seg mot gode seniorspillere som kom på besøk.

Julie gir instruksjoner.

Carl og Solvår forklarer øvelse.

Hele gruppen satt seg også ned sammen for å snakke om skader og hvordan man kan øke sjansene for å unngå å bli skadet. Carl og Solvår delte litt om sine egne kne- og skulderskader (knær, skuldre og ankler er noen av de vanligste skadene i badminton), og det samme gjorde noen av spillerne. Julie lærte bort flere tips og triks, før hun gikk over til å gjennomgå noen gode øvelser som kan brukes i starten av en trening.

IMG_9014.jpgSpillerne følger spent med.

Balanseøvelser.

Samlet sett virket treningssamlingen inspirerende og motiverende for alle spillerne. De har hatt gode sosiale opplevelser, og mye positiv energi i gruppen. Vi gleder oss til å se dere i haller rundt om kring etter sommeren!

Forza Thon Stiftelsen VI