Badminton / Nyheter / 2024 / Lykkelige vinnere i rekordstort KM
Doublefinalen.jpg

Lykkelige vinnere i rekordstort KM

Det ble arrangert Kretsmesterskap i Oslofjorden badmintonkrets 20. og 21. januar. Det var mange ivrige spillere og mange lykkelige premievinnere.

Rekordstort kretsmesterskap

20. og 21. januar ble Kretsmesterskapet i badminton arrangert på Bygdøy i Oslo av Klemetsrud IL Badminton. Det var et mesterskap som tiltrakk seg veldig mange gode, nasjonale spillere.

Arrangørkubben Klemetsrud IL Badminton forsynte seg stort av medaljene i helgens KM. Klemetsrud hadde spillere representert i hele 11 kretsmesterskap av de 17 som ble spilt fordelt fra U13 A til senior elite

I tillegg var det mange talenter til stede. Mesterskapet som ble arrangert av Klemetsrud IL Badminton hadde 264 påmeldte spillere totalt fra 20 ulike klubber. Det ble spilt 406 kamper i løpet av helgen i klasser fra U11 til elite.

De beste spillerne

Torjus Flåtten og Vegard Rikheim ble de store spillerne under Kretsmesterskapet i Oslofjorden Badmintonkrets. De vant herredouble elite sammen og ble nummer en og to i herresingle elite. Veteranen Berit Thyness gikk til topps i damesingle A.

Leon Matheo Solbakken Svela og Milaniia Petrina fra Klemetsrud vant tre titler hver i ungdomsklassene.

Andre som imponerte i ungdomsklassen var Vinit Sharma fra Klemetsrud. Henrik Frende Lavik-Haug fra Moss imponerte også stort. Det samme gjorde Mia Hegerstrøm Haugli fra samme klubb. 

(Bilde av noen av Mossespillerne)

Torjus Flåtten kretsmester for første gang

I herresingle klasse elite møtte Torjus Flåtten og Vegard Rikheim hverandre i finalen. Det ble en tett og jevnspilt kamp. Torjus Flåtten som representerte Klemetsrud IL Badminton vant det første settet 21-15.


I andre settet slo Vegard Rikheim, som representerer Frogner, tilbake og vant 21-19. I tredje settet var Flåtten den beste spilleren og dro i land seieren med 21-18. Dette var faktisk første gang Torjus Flåtten gikk til topps i et Kretsmesterskap i badminton.

-Det er fint med en seier. Vi spilte også en veldig jevn kamp. De fem siste møtene oss i mellom har vært jevne. Vi har vel vunnet annenhver gang mot hverandre, sier Flåtten.

-Torjus har to seire på rad mot meg nå, sier Rikheim.

(Bilde av Vegard og Torjus)

Veteranmester vant øverste dameklasse

I den øverste dameklassen, damesingle A, var det veteranen Berit Thyness fra Haugerud som viste seg som den beste spilleren. Hun har tidligere tre sølv fra veteran-VM i badminton, og flere norske og nordiske mesterskap.

-Jeg er 57 år og jeg møter spillere som er både unge og spreke. Jeg har vel spilt badminton siden jeg var like ung som mine motstandere og synes det er like gøy fortsatt, sier Thyness.

I finalen slo hun lagvenninne Nancy Hang fra Haugerud i en jevnspilt kamp. Thyness vant første settet 21-14, men Hang slo tilbake og vant 21-13 i andre sett. Veteranspiller Berit Thyness viste at de eldste er best i badminton. Hun vant tredje settet med 21-17.

-Jeg spilte tidligere for Bygdø i mange år og spilte for OBK i Eliteserien. Siden 2012 har jeg spilt for Haugerud, sier Thyness.

Hennes mål for 2024 er topp-plasseringer i veteran-NM i mars i Orkanger fra 8. til 10. mars og senere veteran-EM i august.

(Bilde av Berit Thyness).

Rikheim/Flåtten med doubleseier

Vegard Rikheim og Torjus Flåtten gikk til topps sammen i herredouble Elite i Kretsmesterskapet. I doublefinalen slo de Jonas Ruud Tuskin og Shubham fra Moss. Duoen Rikheim/Flåtten vant kampen i to sett 21-9 og 21-13.

-Det har vært en lang og fin helg med mange kamper, og jeg er glad for seier både i single og double, sier Torjus Flåtten.

Han forteller at duoen ankom Oslo lørdag 20. januar etter en internasjonal turnering i Sverige tidligere denne uka.

-Vi kom direkte fra Sverige og hit, så jeg er ganske sliten nå. Jeg har prøvd å kombinere spillingen under Kretsmesterskapet her med en del coaching av yngre spillere, sier Torjus Flåtten.

Det var to tredjeplasser i double elite. Sturla Flåten Jørgensen fra Haugerud og makker Jørgen Rosenlund fra Moss delte tredjeplassen med Deeptanshu Toka fra Haugerud og Haakon Lærkerød Jelsness fra Moss.

Sturla og Marie til topps i mixed double

I klasse mixed double elite gikk topp-plassen til Sturla Flåten Jørgensen fra Hagerud og Marie Christensen fra Frogner. De slo Haugerud-spillerne Sofie Jin Reistadbakk og Carl Christian Mork i finalen. Settsifrene ble 19-21, 21-12 og 21-8.

-Vi sleit litt med å holde oss til planen i første settet. Det ble bedre etter hvert når vi kom tilbake til planen, sier Sturla Flåten Jørgensen.

Han ga opp toppidrettssatsingen sommeren 2022.

-Nå spiller jeg mest for gøy, sier Flåten Jørgensen.

Han forteller at Haugerud neste helg skal spille Eliteserie neste helg. Kristiansand, Sandefjord, Bergen og Sotra er motstandere. Flåten Jørgensen svarer følgende når vi ber ham trekke fra de beste resultatene fra karrieren.

-Jeg vant NM i double sammen med Carl Christian Mork og har spilt EM to ganger. En gang individuelt og en gang med lag fra Norge, sier Flåten Jørgensen.

(Bilde av Sturla). 

Frogner og Mosse-suksess i damedouble

I damedouble elite ble det seier til duoen Vilma Aasheim-Engen, Frogner og Emma Yasmin Ruud, Moss. De slo Berit Thyness og Victoria Heiberg i finalen. Settsifrene ble 21-10 og 21-15.

I ungdomsklassene var det solid innsats fra mange.

(Bilde av Emma og Vilma).

Dobbel Lavik-Haug seier

Henrik Frende Lavik-Haug imponerte i U17A-klassen. Han slo lagkamerat i Moss Vebjørn Isberg Haugan i semifinalen. I finalen viste han solide takter da han slo Albert Aasheim-Engen fra Frogner.


I herredouble U17A gikk Henrik Frende Lavik-Haug og Adrian Janitz, Moss til topps.

Mia Hegerstrøm Haugli, som imponerte stort i rankingturneringen på Frogner sist helg med førsteplass i U13, spilte U15 single i KM. Mosse-spilleren spilte seg helt fram til finalen. Martine Skjeltorp Nyborg fra Strømmen vant kampen. 

(Bilde av: Mia, Martine og Amal Mariia).

Dobbel Vinit Sharma-seier

I herresingle U15 kjempet Aksel Hegerstrøm Haugli fra Moss seg helt fram til finalen. Der ble Vinit Sharma fra arrangørklubben Klemetsrud for sterk og vant. Sharma er ranket som nummer fem i herresingle i U15-klassen i Norge.

Damedouble i U15A ble vunnet av Milaniia Petrina og Amal Mariia Elrozi, Klemetsrud. Mixed double i U15 A ble vunnet av Shreyas Danve, Klemetsrud og Martine Skjeltorp Nyborg, Strømmen.

Herredouble U15A ble vunnet av Vinit Sharma, Klemetsrud og Shreyas Danve, Klemetsrud. 

Klemetsrud-suksess i U13A

I damesingle klasse U13 A var det Milaniia Petrina fra arrangørklubben Klemetsrud IL Badminton som vant. Hun slo Lone Nordal Grevsnes fra Oppegård i finalen.


I herresingle U13A gikk også en spiler fra arrangørklubben ti topps. Leon Matheo Solbakken Svela stakk av med seieren. Han slo Ask Emilian Herlung fra Asker i finalen. Leon Matheo er ranket som nummer to i Norge i herresingle U13.

Leon Matheo Solbakken Svela, Klemetsrud og Mia Hegerstrøm Haugli, Moss gikk til topps i herredouble U13A. Mixeddouble U13 A ble vunnet av Leon Matheo Solbakken Svela, Klemetsrud og Milaniia Petrina fra Klemetsrud.

(Bilde av Leon Matheo og Milannia.     (Carl, Jørgen, Torjus og Vegard)          (Torjus og Vegard)                       (Noen av Bygdøspillerne Frans, Jacob, Henrikke og Augusta)

 

Alle bilder er tatt av Torbjørn Andersen. 

Forza Thon Stiftelsen VI