Badminton / Nyheter / 2024 / NBF møtte Antidoping Norge
Antidoping 2024 2.jpg

NBF møtte Antidoping Norge

I dag har forbundet gjennomført vårt årlige møte med Antidoping Norge - vi i norsk badminton verdsetter sunne, trygge og rene miljøer for vår idrett - å sikre oss dette er et kontinuerlig arbeid som alle i badminton-Norge må være med på; spillere, klubber og forbundet har et felles ansvar.

Norges Badmintonforbund er sertifisert som Rent Særforbund, men skal denne våren resertifiseres. Det betyr at vi må gjøre en egenevaluering på arbeidet vi alle legger ned for å sikre at badminton er en ren og dopingfri idrett. På dagens møte, møtte generalsekretær Marius H. Johannessen, vår kontakt i ADNO Ella Gjømle Berg.

NBF har etablert en handlingsplan for arbeidet, som vi i disse dager arbeider med å både evaluere og oppdatere. Noen forhold må vi bli bedre på; vi ser at det i 2023 kun var 10 spillere som gjennomførte læringsprogrammet Ren utøver - vi vet at mange har tatt dette digitalet kurset tidligere, men vi oppfordrer spesielt unge spillere å gjennomføre programmet og få sitt kursbevis - ta Ren utøver her. 

Vi har også et mål om at flest mulig av våre badmintonklubber er sertifisert som Rent Idrettslag - her er det kun 11 av våre klubber som har tatt programmet - og pr. dags dato er det kun Kristiansand BK og IL Ros badminton som har en gyldig sertifisering. Flere klubber har hatt en sertifisering som nettopp har gått ut, så flott om klubbledere og gjerne også kretsene følger opp dette arbeidet - dette programmet fokuserer spesielt på hvordan klubben kan ha et aktivt og bevisst forhold til det miljøet de tilbyr sine utøvere - se mer om Rent IL her.

Vi vil også sette antidoping på agendaen på våre to kommende trenings- og landslagssamlinger - hvor vi også håper å få besøk av Antidoping Norge. 

Vi vil komme tilbake med mer informasjon, og vil oppdatere dere alle om siste nytt i dette verdiarbeidet på ledersamlingen i juni.

Vi ønsker oss sunne, trygge, rene og rettferdige badminton-miljøer - det skaper vi sammen! 

Forza Thon Stiftelsen VI