Badminton / Nyheter / 2024 / Gode prestasjoner og medalje i Slovak Open !
Danila og Jonas på pallen. 
Foto: Barbora Palcatova
Danila og Jonas på pallen. Foto: Barbora Palcatova

Gode prestasjoner og medalje i Slovak Open !

Det var imponerende resultater i Slovak Open for Norge!

I Slovak Open stilte Norge med Markus Barth fra Bergen Badmintonklubb og KBK spillerne: Julie Abusdal, Danila Gataullin og Jonas Østhassel.

Jonas og Danila. Foto: Barbora Palcatova

Aller best gikk det for Jonas og Danila som med imponerende spill tok seg hele veien til Semi-finalen og sikret seg en flott pallplass. Dette er første gang Danila tar medalje i en internasjonal seniorturnering. 

“Jeg hadde nok de beste flick servene i tureningen, det var veldig avgjørende for at vi kom så langt” sier Danila om innsatsen i herredouble. Danila vet også hva som må trenes på fremover:  “For å ta neste steg må jeg trene på flatt spill.” 

Danila spilte også HS der han tapte i tredje sett mot 3. Seedet Karan fra Danmark. “Jeg er fornøyd med første settet, men Karan spilte seg opp i andre og tredje set. Da ble det for vanskelig." sier Danila.

Danila. Foto: Barbora Palcatova

Mixed double.

I XD var det veldig nærme at Norge tok en medalje med seg. Jonas og Julie som for noen uker siden tok sitt andre NM gull sammen, begynte turneringen veldig bra med to solide kamper og seire.

I kvartfinalen ble det dessverre tap med minst mulig margin 21-19 17-21 21-19. Polakkene som gikk seirende ut av kvartfinalen mot Jonas og Julie, endte med å vinne hele turneringen. 

Julie sier følgene om turneringen: “Fint å se vi ikke er langt unna, men irriterende at det står mye på tullefeil.”

 

Herresingel.

I HS var Markus seedet som nr.1. Markus vant første kamp sikkert mot Yazgan fra Tyrkia i to set og andre kamp mot Rawat fra India i tre set. I kvartfinalen tapte Markus mot polakken Kwinta med sifrene 21-14 21-18.

Dette var siste turnering i OL-kvaliken. Markus har spilt 28 turneringer rundt om i hele verden det siste året.

Det kommer snart en større sak om Markus sin satsning.

 

Finnish Open denne uken!

Den samme gjengen i tilleg til Andreas Roksvåg (KBK), skal videre til Finland for å spille Finnish International denne uken. Julie gleder seg til turneringen i Finland og sier: “meg og Jonas er gira og motivert til å spille nå igjen i Finland til helgen.”  

Jonas legger til: "Målet i mix er semifinale/finale spill! Vi har vært tett på nå flere ganger, men denne gangen skal vi klare det!"

Vi gratulerer de norske spillerne med resultatene i Slovakia og vi gleder oss til å følge med denne uken i Finland.

 

Resultater fra Slovakia kan ses her

Forza Thon Stiftelsen VI