Badminton / Nyheter / 2024 / Utviklinigstrappa
897A3DA8-0C16-42A9-BFEF-28E0161A4995_1_201_a.jpeg

Utviklinigstrappa

NBF er stolte av å kunne lansere utviklingstrappa for badminton! Formålet med dette verktøyet er å øke kvaliteten på treninger og kunnskap rundt utvikling av badmintonspillere i Norge - til gavn for spillere og trenere i hele landet.

Det er gjort et godt stykke arbeid over flere perioder med å lage utviklingstrappa, og vi er veldig glade for å kunne lansere dette verktøyet som vil være en stor ressurs for alle som søker mer kompetanse rundt om i landet. 

Utviklingstrappa som ble presentert på forbundstinget forrige helg, er en kompetanseportal som spillere og trenere kan bruke som inspirasjon og til å øke den daglige treningskvaliteten. 

Utviklingstrappen finner du her

Skjermbilde 2024-06-04 081607.png

Hovedtemaene i utviklingstrappa er: tekniske, taktiske, fysiske og mentale ferdigheter for spilleren, samt et eget tema for treneren. 

Utviklingstrappen er delt opp i 5 nivåer, det er viktig å påpeke at nivåene tar utgangspunkt i at man begynner som barn. Er man eldre er det lurt å lære nivå 1, før man går videre:

 1756A710-7998-4CCE-8891-18FDC433E1AA_4_5005_c.jpeg

Hovedkategoriene blir mer krevende for hvert nivå man går opp

Når man trykker på ønsket nivå vil det nederst på siden være en “øktplan”. I tillegg til en plan for hvordan en økt kan se ut på nivået, er det bilder nederst på siden som man kan trykke på for å få opp videoer som er relevante for økten. 

Alle videoene som er på øktplanene pluss mange andre kompetansevideoer finnes her

Det er hentet inspirasjon og empiri fra bokserien “Den coachende treneren”, bokserien består av 3 deler. Det anbefales at man har disse bøkene tilgjengelige for å bedre forstå hovedkategoriene “mentalt” og “treneren”. 

 

Det er viktig å poengtere at utviklingstrappen ikke er ferdig. Den er dynamisk, og skal bygges videre på. Det vil komme flere videoer til hvert nivå under øktplanen. Hvis det er noe man føler mangler eller burde utfylles på utviklingstrappa, så er det bare å ta kontakt. Da kan klubbene, spillere og NBF sammen bygge et verktøy som er optimalt for alle. 

Vi sender en stor takk til Charlotte Støelen og Marius Myhre som tok initiativ og har gjort det meste av jobben med å lage utviklingstrappen.

 

 

Forza Thon Stiftelsen VI