Badminton / Nyheter / 2020 / Vegard Rikheim klar for EM for herrelag
Screenshot_20200129-161523__01.jpg
Bilde hentet fra Kawasaki Norge

Vegard Rikheim klar for EM for herrelag

EM for herrelag spilles 11.-16.februar i Liévin, Frankrike. Landslagstrener, Peter Kapetz, har tatt en prat med Vegard Rikheim før avreise.

 

Vad er ere forventninger og målsetninger innfør EM?

- Jeg forventer selvfølgelig mange tøffe kamper. Det er det alltid når man spiller EM. Når det er sakt, så vil det være en målsetning og vinne lagkamper. I vores gruppe mener jeg at Finland er favoritter forran Ukraina. Også er det ganske tett mellom Portugal, Slovenia og Norge. Så en målsetning må være å slå Portugal og Slovenia, og se om vi kan overraske mot Ukraina og Finland.

Hvordan ser trening og forberedelse (turneringer/treningsleir osv) ut innfør EM?

-  Vi har en pre-camp på Olympiatoppen i et par dager med både Thomas og Uber cup laget før vi drar til Frankrike. Det blir veldig gøy og trene sammen og bygge opp en god stemning i gruppen før vi drar til Frankrike. 

Veldig godt initiativ med pre-camp. Det blir gøy!

Vad tror du ere/lagets største utfordringer er på EM (noe lag som ni tror blir vansklige og slå, hantere press osv)

- Utover at det er en utfordring å prestere på det sportslige nivået man ønsker tror jeg ikke at det er noen store utfordringer for oss. Noe som kan være en utfordring kan være hvis man ikke blir valgt til å spille. Alle vil jo spille og gi alt for laget, men alle kan ikke spille hver kamp. Det kan være tøft og ikke bli "valgt ut". Men det tror jeg ikke blir noe problem. Vi er alle klar over at trenerne treffer de beslutningene og vi som gruppe må støtte hverandre og heie på hverandre, skal man ikke spille har man flere krefter til å heie og hjelpe til på andre måter. At det er sånn er alle spillerne innforstått med.

Vad er den største forskjell på att spile lag vs individuell (bortest fra de åpenbare). Forbereder ni er annerledes, føles det annerledes ut på banan, er man mere/mindre nervøs osv

- En stor forskjell på at man spiller på lag er at når man er på banen kan man virkelig merke støtten fra lagkompisene sine. Man får en ekstra lyst og energi til å spille bra, fordi man spiller ikke bare for seg selv. Mann spiller for Norge og laget sitt. Noen blir kanskje mere nervøse og føler at det er mere press enn normalt. Men personlig trives jeg veldig med å spille for et lag og og spesielt i landskamper, jeg synes det er ekstra morsomt og spille i de rammene og det gjør at jeg også som oftest presterer bedre. 

Forberedelsene er også annerledes enn det vi er vandt til når vi spiller individuelle turneringer. Vi trener sammen med hele laget, reiser til hallen sammen og gjør flere ting sammen. Det er lettere å få til på et mesterskap som EM, fordi vi spiller på samme tidspunkt. I individuelle turneringer spiller vi ofte på veldig forskjellige tidspunkter og da spiser man ikke alltid sammen eller drar til hallen sammen. 

Her er hele lagoppstillingen:

Markus Barth, Bergen BK

Vegard Rikheim, Frogner IL

Peter Rønn Stensæth, Haugerud IF

Torjus Flåtten, Bergen BK

Carl Christian Mork, Asker BK

Sturla F Jørgensen, Haugerud IF

Fredrik Kristensen, Moss BK

Magnus Christensen, Frogner IL

Se nettsidene til arrangementet for mer informasjon ved å klikke her. 

Forza Thon Gjensidige Stiftelsen VI Kias Idrettsbutikken