SISTE NYTT

Her publiseres siste informasjon til våre medlemsklubber. Dette er informasjon som også blir sendt ut til alle klubbledere på e-post. I tillegg finner du alle protokoller fra årets styremøter her.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sakspapirer for NBFs forbundsting - 24. mai

 
Kjære alle medlemsklubber,
Det er i dag to uker til vi åpner ledermøtet, og forbundstinget dagen etter - 7.-9. Juni på Scandic Helsfyr i Oslo.
 
Her finner dere sakspapirene for forbundstinget - se her.
Og her mer informasjon om forbundstinget - se her.
 
Som informert i innkallingen minner vi om at vi ved forbundstinget nytter reiseutgiftsfordeling, og den er basert på rimeligste reisemåte - utregning gjøres etter forbundstinget.
 
Det er fortsatt mulig å melde seg på ledermøtet og forbundstinget - meld dere på her.
 
Ta kontakt ved spørsmål!
 
God helg alle sammen - og gleder meg til å se dere på ledermøtet og forbundstinget!
 
Mvh
Marius H. Johannessen, generalsekretær
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vedr. forbundsting og valgkomiteens innstilling 14. mai

Kjære alle medlemsklubber og kretser,
NBFs ledermøte og forbundsting gjennomføres, som dere kjenner til, 7.-9. juni (Forbundstinget 8.-9. juni).
 
Vi takker alle klubber og kretser som har sent inn forslag, som vil behandles på tinget.
 
Valgkomiteen har levert sin innstilling, og denne deles med dere alle i denne e-posten. Se vedlagte dokument for innstillingen her.
 
For eventuelle benkeforslag gjelder følgende prosedyre (jmf. NBFs lov §13 (16) e):
Forslag til styrekandidater, som alternativ til valgkomiteens innstilling, skal være innkommet NBFs styre senest 7 dager før tingforhandlingene, for å kunne fremmes for Tinget. Forslagene skal samme dag sendes ut til alle klubber og kretser.
 
7 dager før tingforhandlingene betyr at eventuelle benkeforslag må være sent inn, innen 31. mai.
Benkeforslag kan sendes til undertegnede: mariushelleseng.johannessen@badminton.no . 
 
Når det gjelder nestleder posisjonen til Toppidrettskomiteen står denne uten forslag fra valgkomiteen. Vi oppfordrer alle til å finne en god kandidat, som kan innstilles til denne posisjonen.
 
Forbundsstyret vil innstille følgende valgkomite for den nye perioden:
 
Leder: Hans Jarle Einersen, Sotra BK (ny)
Medlem: Sissel K. W. Schmidt, Aalesund BK (gjenvalg)
Medlem: Ståle Åbotsvik, Tromsø BK (ny)
Varamedlem: Ingvild Håland, NTNUI (ny)
Varamedlem: Camilla S. Stokkaune, Orkanger BK (ny)
 
Vi minner også alle om påmeldingsfristen for ledermøtet og forbundstinget, som er 20. mai.
 
 
Mvh
Marius H. Johannessen, generalsekretær
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nyhetsbrev 19. april

Kjære alle medlemsklubber,
Det er vår i luften og sesongen er i ferd med å avrundes. 
Det er skjedd mye den siste tiden - og vi ber dere om å lese informasjonen nøye - og gjerne videresende dette nyhetsbrevet i deres klubb og krets.
 
Når jeg nå skriver dette - så har vi nettopp hatt to av våre spillere i aksjon i Spania - Helle Sofie Sagøy og Rickard Nilsson - spiller Spanish Para Badminton International - følg turneringen her. Helle Sofie gikk videre til semifinale i morgen. Vi heier på dere!
 
La oss gå igjennom endel viktige saker:
 
Samordnet rapportering 
Pr. i dag har ca. 50 av våre 130 klubber gjennomført registreringen, og det er nå registrert ca. 3.000 aktive medlemmer. Med 6.490 registrert i fjor - håper vi at dere alle gjennomfører registreringen innen 30. april.  André har også sendt dere informasjon om å huske å registrere deres parautøvere. Som dere alle vet er registreringen veldig viktig for vår felles finansiering - vi trenger så gode rammer som mulig for sporten vår - les mer om idrettsregistreringen her.
 
NBF Forbundsting og ledermøte 2024
Dere har alle fått tilsendt informasjon om forbundstinget og ledermøtet, som arrangeres 7.-9. juni på Scandic Helsfyr i Oslo - les mer her, og gjør din påmelding her, og les hvordan din klubb/krets kan levere forslag til tinget her.
 
Kompetansehelgen 2024
Vi får storfint besøk, da Lars Uhre besøker vår Kompetansehelg i Oslo 24.-25. august. Lars Uhre er nå talentutvikler i Badminton Danmark - og som dere vet, tidligere suksessfull landslagstrener for vårt naboland! Les mer om vårt trener- og dommer- og oppmannsseminar - og gjør din påmelding her. Det er bare å glede seg!
 
Søk om å arrangere breddesamling
Klargjør også høsten med å søke og planlegge for din breddesamling - dette er lokale eller regionale samlinger for spillere opp til 16 år. Dette var kjempepopulært i fjor - og vi støtter kostnadene for trenere - første mann til mølla - les mer og søk nå - her.
 
Klubbutvikling
Vi er stadig på klubbesøk - og nå kan dere lese om våre besøk hos to av studentidrettslagene - les om klubbesøket hos OSI her, og om besøket om BSI her. Begge velfungerende klubber - som ønsker å bidra til gode badmintonmiljøer for studenter (og mer).
 
64.000 seere på NRK!
Det er en gladsak, synes vi, at 64.000(!) seere så vår mixed double finale under NM senior på Lillehammer! Vi unner oss et tilbakeblikk også til NM - siden det både var et flott gjennomført mesterskap og for at 10 ganger vår medlemsmasse brukte søndagen til å se en fantastisk spennende finale - se tv-sendingen på nytt her. (fantastisk innsats også av Danila - vår ekspertkommentator!). Og se vinnerne på årets NM her.
 
Toppidrettsstatus
Vel - la oss starte med å gratulere Helle Sofie Sagøy - som i dag offisielt ble tilbudt plass i Paralympics Paris 2024! Gratulerer til Helle & Sonja & hele Teamet!
 
Ellers er det i dag gått ut invitasjon til treningssamling for våre talentfulle U15 og U17 spillere 18.-20. mai på Bygdøy i Oslo. Våre U19 og senior spillere har tidligere fått invitasjon til sin landslagssamling 19.-23. juni i Kristiansand. 
 
Ellers har vi hatt våre landslagsspillere på EM i Tyskland - se her. Og vi gratulerer Torjus og Vegard med seier i Malta International - se her.
 
Hederstegn til Øystein Meland Telle og Ivan Christensen
Under UBM ble to hedersmenn av beste merke hedret for sin innsats for badmintonsporten. Vi gratulerer Øystein Meland Telle og Ivan Christensen - velfortjent! Les mer her.
 
Fantastiske turneringer
Én ting er helt sikkert - vi har hatt utrolig mange fine turneringer gjennom denne sesongen! Takk til alle arrangører og alle frivillige - vi har skrevet stemningsrapporter fra to turneringer de siste ukene - og håper dere har fått lest dem - for her fortjener arrangørene å bli sett! Les om et fantastisk UBM på Sotra her. Og - i Hålogaland avsluttet man sesongen med å relansere Harstad Open - en helt supert gjennomført og flott turnering det også - les mer her.
 
Tre klubber får strengemaskin og kurs
Gratulerer til Mandal, Haugerud og Tromsø, som i denne runden får strengemaskin og kurs - som del av vårt samarbeidsprosjekt med Sparebankstiftelsen DNB! Les mer her.
 
Hele 33 nye instruksjonsvideoer publisert
Vi har denne uken publisert hele 33 nye instruksjonsvideoer på vår kompetansefilmside! Her kan alle bli inspirert - trenere og spillere - hent ideer til nye øvelser og ta det med på deres daglige treninger. Merk at vi også har pusset opp vårt digitale aktivitetslederkurs - også her får du enkle tips som gjør instruksjonsarbeidet bedre - les mer her.
 
Det er også gjennomført Shuttle time kurs ved flere lærersteder, ny ungdomskomité nedsettes, og vi vet at det planlegges godt for Junior-NM i Kristiansand og for Landsfinalen for U13 og U15 i Kragerø - en egen jentesamling er også under planlegging etter sommeren - så følg med! Og, ikke minst gjøres det et stort arbeid av Konkurransekomiteen for å planlegge for en ny sesong! 
 
Vi pusser også opp nettsiden - steg for steg - i litt rykk og napp - men ta en titt innom innimellom. I høyremenyen - "SISTE NYTT" - publiserer vi alltid fellesinformasjon som sendes ut til alle klubber - slik at informasjonen er åpen og tilgjengelig for alle - der finner dere også alle styrets protokoller. Alt på ett sted - se her.
 
Håper å se så mange av dere på ledermøtet og forbundstinget - vi skal lage en god møteplass - så vi håper dere alle melder dere på!
 
Ønsker dere alle en god helg - lykke til med turneringsspill eller kanskje bare en økt i hallen!

Mvh Marius H. Johannessen, Generalsekretær

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Påmelding Forbundsting og ledersamling 10. april 2024

Kjære alle kretser og klubber,
Rett før påske, fikk dere alle tilsendt innkallingen til Forbundstinget og ledermøtet - som dere vet vil gjennomføres 7.-9. juni på Scandic Helsfyr i Oslo.
 
Her sender vi dere link til påmelding og link til skjema for å sende inn forslag fra din klubb/krets - gjør veldig gjerne deres påmelding allerede nå (vi vil fakturere kretser/klubber - etter gjennomføringen).
 
 
Her er link dere bruker til å sende inn skjema med forslag fra din klubb/krets: https://www.badminton-norge.no/forbundstinget-skjema/
 
Husk at forslag som sendes inn må være styrebehandlet og vedtatt i forslagsstillers klubb/krets.
 
Her vil dere etterhvert finne oppdatert informasjon om Forbundstinget og ledermøtet: https://www.badminton.no/om-oss/organisasjon/forbundsting/
 
Vi håper så mange som mulig av dere vil bli med på ledermøtet og forbundstinget!
 
Mvh Marius H. Johannessen, Generalsekretær
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

INNKALLING TIL NBFs FORBUNDSTING 25. mars 2024

Til alle medlemsklubber og kretser,
Norges Badmintonforbunds Forbundsting gjennomføres 8.-9. juni på Scandic Helsfyr i Oslo. Ledermøte arrangeres i forkant 7.-8. juni. 
 
Vedlagt finner dere innkallingen til forbundstinget - se her.
 
Forslag som ønskes opptatt på sakslisten må være sendt Forbundsstyret innen fredag 3. mai - dere vil alle motta link til skjema for å levere forslagene digitalt i egen e-post etter påske. Sakspapirene sendes ut til alle klubber og kretser, samt publiseres på forbundets nettside, senest 2 uker før forbundstinget. 
 
Påmelding gjøres digitalt, og vi åpner for påmelding rett over påske. Dere vil da alle få tilsendt informasjon om dette.
 
Ta kontakt om dere har spørsmål.
 
Ønsker dere alle en riktig god påske!
 
Mvh Marius H. Johannessen, Generalsekretær
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

INFORMASJONSMAIL 19. mars 2024

Kjære alle medlemsklubber,
Det nærmer seg påske, og vi kan endelig informere dere om tid og sted for forbundstinget, ledermøtet og kompetansehelgen.
 
Forbundstinget og ledermøtet vil gjennomføres helgen 7.-9. juni på Scandic Helsfyr i Oslo.
 
Vi åpner med ledermøte fredag 7. juni, med program frem til lunsj lørdag 8. juni. Forbundstinget vil ha oppstart lørdag 8. juni kl. 14, og vil avsluttes i 14 tiden søndag 9. juni.
 
Innkalling og invitasjon med mer informasjon vil sendes ut til alle klubber før påske. 
 
Kompetansehelgen vil gjennomføres helgen 24.-25. august i Oslo med overnatting på Thon hotel Ullevaal stadion. I år vil kompetansehelgen inneholde trenerseminar, og dommer- og oppmannsseminar. Mer om denne samlingen vil komme rett over påske.
 
Sett av tid og videreformidle gjerne informasjonen i egen klubb og krets!
 
Da runder vi av med å takke alle vi møtte på veteranmesterskapet i Orkanger forrige helg - les mer her - og alle lagene som kjempet i lagserieavslutningene helgen som var - vi gratulerer Bergen BK med seieren i eliteserien - les mer her.
 
Nå gleder vi oss til NM senior på Lillehammer til helgen som kommer! Lykke til i forberedelsene til alle dere som skal spille - for de av dere som skal tilbringe helgen hjemme (og i tv-stolen); finalen i mix-double under årets NM - sendes direkte på NRK søndag 24. mars kl. 16.30! Vi gleder oss!
 
Mvh Marius H. Johannessen, generalsekretær
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

NYHETSBREV 4. mars 2024

Kjære alle medlemsklubber,

Det skjer mye bra i forbundet for tiden, og vi benytter her anledningen til å sende dere noe informasjon og nyheter.

Aller først må vi gratulerer Helle Sofie Sagøy, som forrige helg sikret oss en ny VM-bronse! Fantastisk – så snart vi får mulighet, vil vi ta en "nettsideprat" med Helle Sofie, slik at vi også kan få høre mer om arbeidet frem mot sommerens Paralympics! 

Ellers vet vi at det har vært mye aktivitet også denne helgen – vi startet uken her på forbundskontoret med å se over resultatene fra Namdal Open, Sandefjord Open, Fjærfesten og Ålesundsvippen – vi gir applaus til arrangørklubbene! Og – det var Studentmesterskap i Tromsø – vi har ikke sett komplette resultatlister derfra, men vi så bilder av vinnerne på nett i helgen; Gratulerer til Elisa Boga Holmedal, NHHI, og Torstein Olsen, BSI – som vel begge ble Studentmestere i såvel singel og double for sine respektive klubber.

Så til nyhetene:

Vi søker medlemmer til ny ungdomskomité

Vi etablerer nå en ny ungdomskomité – Aimee Hong leder arbeidet – og inviterer alle til å sende henne søknad om å bli med innen 10. mars – er du klubbleder, bør du videresende denne henvendelsen til aktuelle ungdommer i deres klubb - les mer her.

Vi ønsker å komme på klubbesøk

Vi på forbundskontoret har som ambisjon å komme tettere på dere i klubbene – vi vet det er mye spennende som skjer ute hos dere – mye som vi også bør få mer frem og synliggjort – se bare her hvor godt klubbarbeid det gjøres hos Klemetsrud og Lambertseter – se her.

Dersom dere ønsker klubbesøk fra oss på forbundskontoret – send e-post til Vegard Rikheim – vegard.rikheim@badminton.no

Vi fortsetter strengeprosjektet

Vi fortsetter “Strengeprosjektet” i 2024 – med støtte fra Sparebakstiftelsen DNB. Vi kommer i denne runden til å plassere ut 3 strengemaskiner, som klubber i Norge vil ha nytte av. Hvis din klubb kan ha en strengemaskin tilgjengelig for klubbens medlemmer, er dette prosjektet en gyllen mulighet for å få en strengemaskin til din klubb. Her kan dere søke om å bli én av disse klubbene – se her. Dersom NBF velger at din klubb skal få en strengemaskin, vil det komme 2 instruktører og ha strengekurs for de medlemmene som ønsker det. (Kurset og maskinen er da gratis).

Valgkomiteen kommer på finalerunden i eliteserien 

Vi har fått beskjed fra NBFs valgkomite at de; Øystein Wiborg og Ferenc Macsali, vil være tilstede på finalerunden på Haugerud, 16.-17. mars. De oppfordrer de som ønsker det om å ta kontakt – de vil gjerne høre deres meninger om det kommende forbundsstyret. Det er selvsagt også mulig å ta kontakt med valgkomiteen på epost, telefon eller direkte. Se kontaktinformasjon til valgkomiteen her. 

Husk siste frist for påmelding til NM senior (og UBM)

Påmeldingsfristen til NM senior på Lillehammer 22.-24. mars er i morgen, tirsdag 5. mars. Vi håper også å ha så mange som mulig med på banketten lørdag – husk å melde dere også på denne. Meld dere på her. Påmeldingsfristen for UBM er 12. mars – se her.

Åpen time

For de av dere som ikke fikk deltatt på vårt digitale informasjonsmøte 19. februar – så legger vi med presentasjonen fra dette møtet i denne e-posten – denne er litt stikkordsmessig – men noe nyttig info vil dere også finne der. Vi kommer til å invitere til en ny ”åpen time” om ikke altfor lenge.

Fremdrift i toppidrettsarbeidet

Før vi runder av her, tar vi med oss at det er full fart også i toppidrettsarbeidet – vi har allerede nevnt VM-bronsen til Helle Sofie - men som dere vel alle også har lest på nettsiden vår, så er Radu Carlan nå engasjert som sportslig ansvarlig for våre øvrige U19 og senior spillere – les mer her. Og, forrige helg, gjennomførte vi også landslagssamling for våre U15 og U17 spillere i Kristiansand – les mer her. Mye skal skje før det; men la oss også nevne at gleder oss til årets EM – hvor vi foreløpig har Markus Barth og Vegard Rikheim/Torjus Flåtten klare – EM spilles i Saarbrücken, Tyskland, 8-14. april. Vi kommer selvsagt tilbake med mer info om dette.

Helt til sist: Nettsiden er ikke helt oppdatert sier dere? Det er vi veldig klar over – vi lover at det snart skal bli bedre! Husk også at dere alltid bare må ringe oss på forbundskontoret, om dere har spørsmål eller trenger hjelp til noe – vi skal gjøre vårt beste for å bistå dere!

Mvh Marius H. Johannessen, generalsekretær

 
Forza Thon Stiftelsen VI